Taze Kaşar

Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda Uzman bir görüş almaları şarttır. Zira taze kaşar peynirin sağlık açısından faydaları olmasının yanı sıra sağlıksız bir kaşar peynir alımı söz konusu olması halinde tüketici için olumsuz sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyleyebiliriz.

Özellikle üretim miktarının sürekli artması ile kar oranında giderek azalması yüzünden bazı kaşar peyniri satan firmaların fiyatları indirme yoluna gitmesi, eritme kaşar peyniri adı verilen kuru bir haşlama yoluna gittikleri görülmüştür. Oysaki taze kaşar peyniri üretimi için doğal bir teknik olan sulu haşlama yönteminin kullanılması şarttır. Bu yüzden de kuru haşlama yöntemine başvuran firmaların ürettiği kaşarlara dikkat edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra taze kaşarın hammaddesinin de kesinlikle peynir olmaması gerekir. Yani taze kaşar üretmek isteyen kişiler ya da firmalar eğer taze kaşarı peynirden elde ediyorsa ortada bir sorun var demektir. Zira iyi ve taze bir kaşar elde etmek için peynir kullanılmaz. Bunun için kesinlikle süt kullanılması gerekmektedir. Bu konu taze kaşar elde etmek isteyenler için atlanmaması gereken önemli bir husustur.

İyi bir taze kaşarın anlaşılabilmesi için şu hususlara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Dış görünüş açısından oldukça düzgün olması şarttır. Kehribar adı verilen bir sarılığa sahip olması gerekir. Bu renk taze kaşar peynirin iyi olduğu anlamına gelmektedir.
Aynı zamanda çok sert ve de çok kalın olan bir kabuğu varsa kesinlikle tercih edilmemesi gerekir. Bu taze kaşarın kötü olduğu anlamına gelir. Gözeneksiz ya da çok az bir miktar gözeneğe sahip olması taze kaşarın iyi olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda orta bir düzeyde katı olması gerekir. Bunun yanı sıra biraz esnek olması da gerekmektedir. Tadının da çok hafif bir düzeyde tuzlu olması şarttır.

Aynı zamanda taze kaşar için örnek olarak 110 tona yakın süt kullanılıyor ise 10 tona yakın taze kaşar peyniri ortaya çıkması gerekir. Ayrıca üretimi yapan kuruluş ya da firmaların kesinlikle gıda boyası ile katkı maddesi kullanmaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra koruyucu maddeler ile dolgu maddeleri de kesinlikle kullanılmaması gerekir. Ancak taze kaşar peyniri tüketen bireyler için üretim teknikleri bakımından nelerin yapıldığından haberdar olmaması sebebiyle de alışveriş sırasında rafta bulunan iki ürün için arada bulunan farkı bilmeme durumu doğal karşılanabilir. Bu yüzden de firmaların kesinlikle insanları bu konu hakkında bilgilendirmesi ve kafalarda yer eden olumsuz düşünceleri yok etmek adına aydınlatılması adına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bizzat onaylı ürünleri almaları ve olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde de kolaylıkla ulaşabilecekleri ve şikâyetlerini dile getirebileceği bir kuruma başvurmaları şarttır. Bu sayede hem tüketicinin gönlü rahat olacaktır hem de taze kaşar üreten kurum ve firmaların bu işi ciddiye alması konusunda daha hassas davranmalarına yöneltecektir.

Tüketicinin kaliteli bir taze kaşarın anlaşılabilmesi için kaşarı seçerken bazı teknikleri bilmesi gerekir. Bunlar özellikle alacağımız taze kaşarın sert bir yapıya sahip olması, sarımsı bir renkte olması durumu ile taze kaşar peynirinin kendine has kokusunun fark edilebilmesi şeklinde anlaşılabilir. Ancak söylenen bu durumların aksi yaşanırsa kesinlikle almamanızı öneririz. Kalitesiz bir taze kaşarın anlaşılabilmesi için de bilmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Özellikle kaşar peynirinin renginin aşarı bir sarı renge sahip olması ya da kahverengine sahip olması olumsuz bir durumdur. Ayrıca taze kaşarın oldukça yumuşak olması da olumsuz bir durumdur. Taze kaşarı aldıktan sonra kesim sırasında eğer bıçağa yapışması durumu da taze kaşarın iyi olmadığını gösterir. Tadına baktığımız sırada eğer margarin tadı geliyorsa kesinlikle almayınız. Böyle bir durumla karşılaşırsanız şikâyet etmeniz gerekir. Ürünü kesinlikle almayınız.

Taze kaşar tüketen bireylerin satın almış olduğu her ürün için bilgi sahibi olma konusunda olumsuz bir sonuçla karşılaşmaları halinde haklarını savunması gerektiğini unutmamalıdırlar. Taze kaşar peynirinde uygulanan hilelerinde bu sayede çok kolay bir şekilde önlenebileceğini söyleyebiliriz.

Taze kaşar çok çabuk bozulabilecek bir besin maddesidir. Hemen küflenebilir. Bu yüzden de bir an önce tüketilmesi şarttır. Taze kaşarınız küflenmesi durumunda yapmanız gereken şey telaşlanmadan küf oluşan miktarını yaklaşık olarak 1-2 cm civarında kesip atmanız yeterlidir. Ayrıca taze kaşar peynirinizin küflenmesini önlemek istiyor iseniz boş bir buzdolabı poşeti yardımıyla ağzını kapatarak buzdolabının dondurucu kısmına atmanız küflenmesini önleyici bir önlem olarak alınabilir.

19.01.2024 02:52:55
Taze Kaşar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taze Kaşar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Taze Kaşar"
Merhaba benim için peynir çok önemli bir besin kaynağı dir. Çoğu zaman yemek olmadığı takdirde evde severek peynir tüketirim.Peynir çeşitlerinin hemen hemen hepsini seviyorum.Tabi ki taze kaşar da bunların başında gelmektedir.Tv programların da kaşar peynir lerinde bir çok hile yapıldığı söylenmektedir.Taze kaşar da da hile söz konusu olabilir mi?
Resulhan . 24.10.2018 11:02:49

Kaşarlı Yumurta

Kaşarlı yumurta, Günün en önemli öğünü kahvaltıdır bildiğiniz gibi. Kahvaltı yapmadan hiç kimse güne başlamanın iyi olduğunu söylemez. Hatta doktorlar bile m...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Patlıcan

Fırında kaşarlı patlıcan, Patlıcan 7'den 70'e herkesin severek tükettiği bir sebzedir. Fırında kaşarlı patlıcan isterseniz ara sıcak isterseniz de ana yemek ...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Alabalık

Fırında kaşarlı alabalık; Soğuk ve duru sularda yaşayan, etinin rengi turuncu ve lezzetli bir tatlı su balığıdır. Alabalıklar, en güzel ve lezzetli bir ...
Devamını Oku

Kaşarlı Mantar

Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan birçok çeşitler arasında yer ala...
Devamını Oku

Susamlı Kaşarlı Poğaça

Susamlı kaşarlı poğaça hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişirin ...
Devamını Oku

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yorum katma...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantar

Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından yar...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet verece...
Devamını Oku

Kaşarlı Tost

Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve hemen p...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pe...
Devamını Oku

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında,...
Devamını Oku

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip ola...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri

Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi ve inek sütünden yapı...
Devamını Oku

Evde Kaşar Peyniri Yapımı

Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da ...
Devamını Oku

Kaşar Loru

Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peyn...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Kalori

Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle...
Devamını Oku

Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır

Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadı...
Devamını Oku

Kaşar

Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar ...
Devamını Oku

Eski Kaşar

Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve ...
Devamını Oku

Kaşar Çeşitleri

Kaşar Çeşitleri, Ülkemizde besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe re...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır
Kaşar
Eski Kaşar
Kaşar Çeşitleri
Taze Kaşar
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024