Kendi tarifimi denemek için heyecanlıyım. Fırında kaşarlı krep yapmak için malzemeleri hazırlamak oldukça kolay görünüyor. Yumurtaları ve sütü karıştırmakla başlamak, zaten her şeyin temelini oluşturuyor. Un ve tuz ekleyip pürüzsüz bir hamur elde etmek de keyifli bir aşama. Krep hamurunu tavada pişirmek biraz ustalık gerektirse de, rengi altın sarısına dönene kadar sabretmek önemli. Fırında kaşarlı krepin pişirilmesi aşamasında, peynirin eridiği ve üstünün hafif kızardığı anı beklemek gerçekten sabır gerektiriyor ama sonuç kesinlikle buna değiyor. Yanında soslarla veya taze yeşilliklerle sunmak ise yemek keyfini katlayacak gibi görünüyor. Farklı malzeme önerileri ile tarife kendi dokunuşumu ekleyerek çeşitlendirmek de güzel bir fikir. Herkesin seveceği kolay bir tarif olmuş, aklımda denemek var!
Kendi tarifimi denemek için heyecanlıyım. Fırında kaşarlı krep yapmak için malzemeleri hazırlamak oldukça kolay görünüyor. Yumurtaları ve sütü karıştırmakla başlamak, zaten her şeyin temelini oluşturuyor. Un ve tuz ekleyip pürüzsüz bir hamur elde etmek de keyifli bir aşama. Krep hamurunu tavada pişirmek biraz ustalık gerektirse de, rengi altın sarısına dönene kadar sabretmek önemli. Fırında kaşarlı krepin pişirilmesi aşamasında, peynirin eridiği ve üstünün hafif kızardığı anı beklemek gerçekten sabır gerektiriyor ama sonuç kesinlikle buna değiyor. Yanında soslarla veya taze yeşilliklerle sunmak ise yemek keyfini katlayacak gibi görünüyor. Farklı malzeme önerileri ile tarife kendi dokunuşumu ekleyerek çeşitlendirmek de güzel bir fikir. Herkesin seveceği kolay bir tarif olmuş, aklımda denemek var!
Cevap yaz