Kaşarlı Karnabahar Kaşarlı Karnabahar, kendine has bir tadı olan, lezzetli ve hafif yemekler listesinin üst sıralarında yer almaktadır. Karnabahar sebze yemeklerinde genellikle kullanılır. Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Tat bakımından çok iddalı olduğu söylenemez fakat sağlık açısından tüketilmesi gereken bir sebzedir. İçerdiği sülfür sayesinde vücuttaki toksinleri atmamıza yardımcı olur. Karnabahar turpgiller arasında yer alır. C ve K vitamini ve potasyum, magnezyum bakımından son derece zengin bir besindir. Karnabahar kalp sağlığı için çok faydalı bir sebzedir, kalp ve kardiyovasküler sistemi korur. Anne adayları için karnabahar çok önemlidir. İçerisinde folik asit, A ve B vitamini olduğundan dolayı bebeğin gelişiminde önemli bir yere sahiptir. Kaşarlı karnabahar yemeği hafif bir yemek olduğundan ramazan günlerinde de sıklıkla tüketilebilir. Kadınların gün gibi toplantılarında da kaşarlı karnabahar yemeğinde az miktarda kalori olduğundan ön sırada yer alır.
Kaşarlı Karnabahar Malzemeleri - 1 adet büyük boy karnabahar
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 tane yumurta
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı; Karnabaharları çiçek çiçek kopartıp bir süre sirkeli suda bekletiyoruz. Temizlendiklerinden emin olduktan sonra tencereye karnabaharların üzeri kapanana kadar su koyuyoruz, üzerine de tuzu ekliyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz. Derin bir kabın içinde kaşar peyniri haricinde tüm malzemeler karıştırılır. Haşlanmış karnabaharları hazırlanan sosa batırıyoruz ve tabanı yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz (sos fazla gelirse karnabaharların üzerine dökülebilir). İsteğe göre üzerine 2-3 tatlı kaşığı tereyağ koyulabilir. 150-200 derecede 20-25 dakika fırında pişiriyoruz. Daha sonra fırından alınır, üzerine rendelenmiş kaşar dökülülür ve kaşarın erimesi için 10 dakika kadar tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyince fırından alınır ve servise hazır hale gelir.
Sunum; Kaşarlı karnabahar sunumunu yaparken sunum tabağını daha zengin bir görünüm kazanması ve doyurucu olması için yemeğin yanına domates, salatalık, biber, maydanoz gibi yeşil sebzeler koyulursa güzel bir sunum olacaktır. Afiyet Olsun. Son Güncelleme : 06.11.2018 14:04:34 Kaşarlı Karnabahar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Karnabahar" Karnabahar sebzesi hem vitaminli hem de çok besleyici bir sebzedir. Kaşarlı karnabahar sebzesi tarifini arıyorum fakat hazırlanışı hakkında bilgi bulamadım. Kaşarlı karnabahar sebzesinin yapılışı için hangi malzemeler kullanılmalıdır ve ölçüleri nasıl olmalıdır? Kaşarlı karnabahar sebzesinin hazırlanışı nasıl yapılmalıdır? Ayrıca karnabahar sebzesinde hangi vitaminler bulunuyor? Detaylı olarak bilgi verir misiniz? Fulya . 28.09.2018 11:48:48 CEVAP YAZ |  | Kaşarlı Pide Kaç Kalori | Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pek çok çeşidi olan en lezzetli yemektir. Her yörede pide farklı tarz ile yapılmaktadır, kullan... |  | Kaşarlı Patates Püresi | Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında, tavuğun yanında ya da köftenin yanına yapılır. Bunun nedeni etin, tavuğun ya da köftenin yanında ... |  | Kaşar Kaç Kalori | Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip olan kaşar peynirdir. Kaşar peynir yağlı ve yağsız olmak üzere iki çeşit olarak tüketilir. Sabah... |  | Kaşar Peyniri | Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi, ve inek sütünden yapılan sarı renkli olan sert bir peynirdir. Kahvaltılarda kendi başına yenildiği gibi sandviç,... |  | Evde Kaşar Peyniri Yapımı | Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da çok kullanılır. Hepsine de ayrı bir lezzet ve tat katar. Peynir her yerde kullanıldığı gibi ö... |  | Kaşar Loru | Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peynir altı suyundan elde edilen bir lordur. Kaşar peyniri yapımında ortaya çıkan peynir altı suy... |  | Kaşar Peyniri Kalori | Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle kahvaltılar da tüketilir. Tabi sadece kahvaltılar da tüketilmez. Kaşar peynirinde bir çok ye... |  | Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır | Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadır. Yöresel peynirlerde lezzetleriyle her bölgeye hitap etmeye başlamıştır. Kaşar peyniri de o... |  | Kaşar | Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar peynirin faydaları saymakla bitmez. Enerji değeri bakımından oldukça yüksek ve kalsiyum, p... |  | Eski Kaşar | Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve olgunlaştırılmamış taze peynirin (teleme) belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak ... |  | Kaşar Çeşitleri | Kaşar Çeşitleri, Ülkemiz de besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe rengi koyulaşan sert bir peynir türü olan kaşar peyniri yurdumuzun bir çok yerinde üretimi yapılır ... |  | Taze Kaşar | Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda uzman bir görüş almaları şarttır. Zira taze kaşar peynirin sağlık açısından faydaları olmasının yanı sıra sağlı... | | | Kaşarlı Makarna | | Kiremitte Kaşarlı Köfte | | Dilli Kaşarlı Tost | | Domates Soslu Kaşarlı Köfte | | Fırında Kaşarlı Ekmek | | Kaşarlı Poğaça | | Fırında Kaşarlı Tavuk Sote | | Fırında Kaşarlı Köfte | | Fırında Kaşarlı Patates | | Kaşarlı Yumurta | | Fırında Kaşarlı Patlıcan | | Fırında Kaşarlı Alabalık | | Kaşarlı Mantar | | Susamlı Kaşarlı Poğaça | | Güveçte Kaşarlı Tavuk | | Fırında Kaşarlı Mantar | | Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk | | Kaşarlı Tost | | Kaşarlı Pide Kaç Kalori | | Kaşarlı Patates Püresi | | Kaşar Kaç Kalori | | Kaşar Peyniri | | Evde Kaşar Peyniri Yapımı | | Kaşar Loru | | Kaşar Peyniri Kalori | | Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır | | Kaşar | | Eski Kaşar | | Kaşar Çeşitleri | | Taze Kaşar | Popüler İçerik | Kaşarlı Mantar Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan bir çok çeşitler arasında... | Susamlı Kaşarlı Poğaça Susamlı kaşarlı poğaça, hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişir... | Güveçte Kaşarlı Tavuk Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yoru... | Fırında Kaşarlı Mantar Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından y... | Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet... | Kaşarlı Tost Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve ... | |