Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı kaşarlı börek, son dönemlerde sofralarda sık sık yer alan yeni bir lezzet. Türk mutfağından bir de çok börek çeşidi vardır. Mantarlı kaşarlı börek bunlardan biri. Yapımı oldukça kolay ama lezzeti bir o kadar güzel. Benim gibi mantar sevenler, gönül rahatlığı ile mantarlı kaşarlı börek tüketebilir. Mantarlı kaşarlı böreği yufkadan yapıldığından dolayı diyetisyenler, kilo problemi olan veya diyet yapanlar için pek önerilmez. Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksek. Mantarlı kaşarlı börek akşam yemeklerinde ara sıcak olarak ikram edilmekte. Peki mantarlı kaşarlı börek nasıl yapılır? Birazdan ondan bahsedelim.


Mantarlı Kaşarlı Börek Malzemeleri

  • 6 adet yufka

Islatmak için

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç Harcı için

  • 500 gram mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tane orta boy domates

Mantarlı Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

Mantarlı kaşar börek yapımına ilk olarak mantarları temizleyerek başlayalım. Mantarları iyice yıkayın ve suyunu süzmeye bırakın. Mantarların suyu süzüldükten sonra yemeklik küp-küp doğrayın. Orta boy bir tencerenin içinde mantarları 15 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan biberleri küp doğrayın. Kaşar peynirini de rendeleyin. Daha sonra pişmiş olan mantarları orta boy bir tavanın içine sıvı yağı ve mantarı ilave edip kavurmaya başlayın. Mantarlar 10 dakika kavurduktan sonra daha önce doğramış olduğumuz biberleri de ekleyip orta ateşte kavurmaya devam. Mantarlı karışımı 10-12 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve baharatları da ilave edip ocaktan indirin. Mantarla soğuduktan sonra rendelenmiş kaşarları ekleyip iyice karıştırın. Bütün yufkaları düz bir zemin üzerine serin ve 8 eşit parçaya bölün. Kesmiş olduğumuz üçgen yufkaları bir kenara alalım. Kesmiş olduğumuz üçgen yufkaların üzerine sos eşit bir şekilde sos gezdirin. Hemen ardından ikinci kesmiş olduğumuz yufkaya da diğer yufkanın üzerine ekleyin bu katına sos kullanmayın. Hazırlamış olduğumuz mantarlı kaşarlı harcı ekleyin ve sigara böreği gibi sarıp fırın tepsisine sıra sıra dizin. Mantarlı kaşarlı böreği bütün malzemeler bitene kadar yapın. Hazırlamış olduğumuz mantarlı kaşarlı böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine bıçak yardımı ile bir çizik atın üzerine ince dilimlenmiş domates ilave edip daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Mantarlı kaşarlı börek hazır sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Mantarlı Kaşarlı Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?

Kaşar Çeşitleri Nelerdir?

Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşar Peyniri Kalori?

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Kaç Kalori?

Kaşar Kaç Kalori?

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Alabalık Tarifi ve Malzemeleri

Kaşar Loru Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaşar Loru Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Eski Kaşar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Eski Kaşar Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6