Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kaşarlı Börek

Mantarlı kaşarlı börek, son dönemlerde sofralarda sıkça yer alan yeni bir lezzettir. Türk mutfağının zengin çeşitleri arasında yer alan bu börek, yapımı oldukça kolay olmasına rağmen lezzeti ile dikkat çekiyor. Mantar sevenler için ideal olan bu börek, diyetisyenler tarafından kilo problemi olan veya diyet yapan kişiler için pek önerilmez çünkü besin değeri ve kalorisi oldukça yüksektir. Mantarlı kaşarlı börek, akşam yemeklerinde ara sıcak olarak sıklıkla ikram edilir. Peki, mantarlı kaşarlı börek nasıl yapılır? İşte detaylar.

Mantarlı Kaşarlı Börek Malzemeleri

  • 6 adet yufka
Islatmak için

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç Harcı için

  • 500 gram mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tane orta boy domates

Mantarlı Kaşarlı Börek Nasıl Yapılır?

Mantarlı kaşarlı börek yapımına ilk olarak mantarları temizleyerek başlayalım. Mantarları iyice yıkayın ve suyunu süzmeye bırakın. Mantarların suyu süzüldükten sonra yemeklik küp şeklinde doğrayın. Orta boy bir tencerenin içinde mantarları 15 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan, biberleri küp doğrayın ve kaşar peynirini rendeleyin. Daha sonra, pişmiş olan mantarları orta boy bir tavanın içine sıvı yağı ekleyerek kavurmaya başlayın. Mantarları 10 dakika kavurduktan sonra, doğranmış biberleri ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Mantarlı karışımı 10-12 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve baharatları ilave edip ocaktan indirin. Karışım soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın.

Bütün yufkaları düz bir zemin üzerine serin ve 8 eşit parçaya bölün. Kesilmiş olan üçgen yufkaların üzerine eşit bir şekilde sos gezdirin. Hemen ardından aynı işlemi ikinci yufka için de uygulayın, fakat bu katına sos kullanmayın. Hazırlamış olduğunuz mantarlı kaşarlı harcı yufkaların üzerine ekleyip sigara böreği gibi sararak fırın tepsisine sıra sıra dizin. Mantarlı kaşarlı böreği bütün malzemeler bitene kadar yapın. Hazırlamış olduğunuz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve bıçak yardımı ile bir çentik atın. Üzerine ince dilimlenmiş domates ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Mantarlı kaşarlı börek hazır, sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri