Kaşarlı Lahmacun Kaşarlı Lahmacun, her yaş grubunun özellikle çocukların severek yemiş oldukları bir pide çeşididir. Çok pratik bir yapımı olan bu enfes lezzetli kaşarlı lahmacunun hazırlanması da 5 dakika süren ve pişirilmesi de bir o kadar kısa olan çıtır, çıtır lezzetiyle sevilerek tüketilen ve özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezlerindendir. Sabah kahvaltılarında ve diğer öğünlerde sevilerek tüketilen bir kıymalı pide çeşididir. Bu lezzetli pideyi dışarıdan hazır alabileceğimiz gibi evlerimizde de yapabileceğimiz çok kolay bir tarihtir. Şimdi kaşarlı lahmacun için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapıldığından bahsedeceğim.
Kaşarlı Lahmacun İçin Gerekli Olan Malzemeler - 500 gram yağsız kıyma
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon
- Lavaş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Kaşarlı lahmacun yapılışı
Kaşarlı lahmacun için ilk önce hazırlamış olduğumuz kıymayı alırız kıymanın içerisine kuru soğanın bir tanesini ince, ince kıyarız daha sonra kıyma ve soğanlarımızı teflon tavaya koyarak kısık ateşte kavurmaya başlarız. Beş dakika kadar kavurduktan sonra tava içerisine yeşil biberlerimizi ince, ince doğrar ve domatesleri yemeklik şekilde doğrayarak tavamızın içine ilave ederiz. Beş dakika kavurduktan sonra biberler ve domatesler öldükten sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ilave ederek güzelce karıştırırız. Daha sonra kaşarlı lahmacun harcımızı ocaktan alırız. Harcımızın biraz soğumasını bekleriz ve kaşarlı lahmacun yapacağımız lavaşları tezgah üzerine koyarız hazırlamış olduğumuz kıyma harcımızı lavaşların üzerine her tarafı kapanacak şekilde dökeriz. Sonra üzerine rendelenmiş olduğumuz kaşar peynirini kıymalı lavaşların üzerine serperiz. Hazırlamış olduğumuz kaşarlı lahmacun hamurunu teflon tavada kısık ateşte lahmacun üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişiririz. Burada önemli olan kaşarlı lahmacunları pişirmiş olduğumuz tavanın ağzının kapalı olmasıdır. Sırası ile pişirmiş olduğumuz kaşarlı lahmacunları servis tabağına alarak önceden hazırlamış olduğumuz maydanozları ve kuru soğanı ince, ince kıyarak kaşarlı lahmacunun üzerine koyarak servis yaparız. Kaşarlı lahmacunları soğumadan sıcak servis yapılması lezzeti bakımından önemlidir.
Afiyet olsun Son Güncelleme : 13.11.2018 15:18:54 Kaşarlı Lahmacun ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Lahmacun" Merhaba ben de kaşarlı lahmacun yapmak istiyorum ilk defa deneyeceğim lahmacun çıktıktan sonra sıcak iken üzerine kaşar eklesem olur mu? Kaşarla fırına versem kaşar içine karışıp yanmaz mı? Nida . 03.11.2018 19:25:43 CEVAP YAZ |  | Kaşarlı Pide Kaç Kalori | Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pek çok çeşidi olan en lezzetli yemektir. Her yörede pide farklı tarz ile yapılmaktadır, kullan... |  | Kaşarlı Patates Püresi | Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında, tavuğun yanında ya da köftenin yanına yapılır. Bunun nedeni etin, tavuğun ya da köftenin yanında ... |  | Kaşar Kaç Kalori | Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip olan kaşar peynirdir. Kaşar peynir yağlı ve yağsız olmak üzere iki çeşit olarak tüketilir. Sabah... |  | Kaşar Peyniri | Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi, ve inek sütünden yapılan sarı renkli olan sert bir peynirdir. Kahvaltılarda kendi başına yenildiği gibi sandviç,... |  | Evde Kaşar Peyniri Yapımı | Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da çok kullanılır. Hepsine de ayrı bir lezzet ve tat katar. Peynir her yerde kullanıldığı gibi ö... |  | Kaşar Loru | Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peynir altı suyundan elde edilen bir lordur. Kaşar peyniri yapımında ortaya çıkan peynir altı suy... |  | Kaşar Peyniri Kalori | Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle kahvaltılar da tüketilir. Tabi sadece kahvaltılar da tüketilmez. Kaşar peynirinde bir çok ye... |  | Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır | Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadır. Yöresel peynirlerde lezzetleriyle her bölgeye hitap etmeye başlamıştır. Kaşar peyniri de o... |  | Kaşar | Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça fazladır. Kaşar peynirin faydaları saymakla bitmez. Enerji değeri bakımından oldukça yüksek ve kalsiyum, p... |  | Eski Kaşar | Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve olgunlaştırılmamış taze peynirin (teleme) belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak ... |  | Kaşar Çeşitleri | Kaşar Çeşitleri, Ülkemiz de besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe rengi koyulaşan sert bir peynir türü olan kaşar peyniri yurdumuzun bir çok yerinde üretimi yapılır ... |  | Taze Kaşar | Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda bilinçli olmaları konusunda uzman bir görüş almaları şarttır. Zira taze kaşar peynirin sağlık açısından faydaları olmasının yanı sıra sağlı... | | | Kaşarlı Makarna | | Kiremitte Kaşarlı Köfte | | Dilli Kaşarlı Tost | | Domates Soslu Kaşarlı Köfte | | Fırında Kaşarlı Ekmek | | Kaşarlı Poğaça | | Fırında Kaşarlı Tavuk Sote | | Fırında Kaşarlı Köfte | | Fırında Kaşarlı Patates | | Kaşarlı Yumurta | | Fırında Kaşarlı Patlıcan | | Fırında Kaşarlı Alabalık | | Kaşarlı Mantar | | Susamlı Kaşarlı Poğaça | | Güveçte Kaşarlı Tavuk | | Fırında Kaşarlı Mantar | | Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk | | Kaşarlı Tost | | Kaşarlı Pide Kaç Kalori | | Kaşarlı Patates Püresi | | Kaşar Kaç Kalori | | Kaşar Peyniri | | Evde Kaşar Peyniri Yapımı | | Kaşar Loru | | Kaşar Peyniri Kalori | | Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır | | Kaşar | | Eski Kaşar | | Kaşar Çeşitleri | | Taze Kaşar | Popüler İçerik | Kaşarlı Mantar Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan bir çok çeşitler arasında... | Susamlı Kaşarlı Poğaça Susamlı kaşarlı poğaça, hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişir... | Güveçte Kaşarlı Tavuk Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yoru... | Fırında Kaşarlı Mantar Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından y... | Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet... | Kaşarlı Tost Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve ... | |