Kaşarlı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaşarlı Lahmacun Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Lahmacun, her yaş grubunun özellikle çocukların severek yemiş oldukları bir pide çeşididir. Çok pratik bir yapımı olan bu enfes lezzetli kaşarlı lahmacunun hazırlanması da 5 dakika süren ve pişirilmesi de bir o kadar kısa olan çıtır, çıtır lezzetiyle sevilerek tüketilen ve özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezlerindendir. Sabah kahvaltılarında ve diğer öğünlerde sevilerek tüketilen bir kıymalı pide çeşididir. Bu lezzetli pideyi dışarıdan hazır alabileceğimiz gibi evlerimizde de yapabileceğimiz çok kolay bir tarihtir. Şimdi kaşarlı lahmacun için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapıldığından bahsedeceğim.


Kaşarlı Lahmacun İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • Lavaş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Kaşarlı lahmacun nasıl yapılır?


Kaşarlı lahmacun için ilk önce hazırlamış olduğumuz kıymayı alırız kıymanın içerisine kuru soğanın bir tanesini ince, ince kıyarız daha sonra kıyma ve soğanlarımızı teflon tavaya koyarak kısık ateşte kavurmaya başlarız. Beş dakika kadar kavurduktan sonra tava içerisine yeşil biberlerimizi ince, ince doğrar ve domatesleri yemeklik şekilde doğrayarak tavamızın içine ilave ederiz. Beş dakika kavurduktan sonra biberler ve domatesler öldükten sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ilave ederek güzelce karıştırırız. Daha sonra kaşarlı lahmacun harcımızı ocaktan alırız. Harcımızın biraz soğumasını bekleriz ve kaşarlı lahmacun yapacağımız lavaşları tezgâh üzerine koyarız hazırlamış olduğumuz kıyma harcımızı lavaşların üzerine her tarafı kapanacak şekilde dökeriz. Sonra üzerine rendelenmiş olduğumuz kaşar peynirini kıymalı lavaşların üzerine serperiz. Hazırlamış olduğumuz kaşarlı lahmacun hamurunu teflon tavada kısık ateşte lahmacun üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişiririz. Burada önemli olan kaşarlı lahmacunları pişirmiş olduğumuz tavanın ağzının kapalı olmasıdır. Sırası ile pişirmiş olduğumuz kaşarlı lahmacunları servis tabağına alarak önceden hazırlamış olduğumuz maydanozları ve kuru soğanı ince, ince kıyarak kaşarlı lahmacunun üzerine koyarak servis yaparız. Kaşarlı lahmacunları soğumadan sıcak servis yapılması lezzeti bakımından önemlidir.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Lahmacun Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaşar Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaşarlı Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6