Karides Tava Kaşarlı TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:15 dakikaPişirme Süresi: 10 dakika Yapılışı: 1. Adım: Karidesleri Marine EdinKaridesleri bir kaseye alın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. En az 15 dakika bu şekilde marine olmaya bırakın. 2. Adım: Karidesleri Una BulayınMarine edilmiş karidesleri hafifçe una bulayın. Fazla unu silkerek atın. 3. Adım: Tavada PişirinTavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağını ekleyin. Karidesleri tavaya dizin ve her iki tarafını da 2-3 dakika arkalı önlü pişirin. Karidesler pembeleşip hafifçe kızarana kadar pişirin. 4. Adım: Kaşar Peyniri EkleyinKarideslerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Tavayı kısık ateşe alın ve bir kapakla kapatarak kaşarların erimesini sağlayın (yaklaşık 2-3 dakika). 5. Adım: Servis EdinSıcak olarak, ince kıyılmış taze maydanoz serperek servis yapın. Yanına pilav veya salata ile mükemmel bir lezzet olacaktır. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |