Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, özellikle işyerlerinde öğle arası yemeklerde veya akşam mesailer de sık sık tüketilmekte. Ev hanımları da genellikle sabah kahvaltılarında tüketmektedir. Kaşarlı pidenin kalori değeri ve besin değeri çok yüksek. Diyetisyenlerin kara listesinde yer almakta. Diyet yapanların kesinlikle tüketmemesi gereken bir pide çeşididir. Kaşarlı pide doğu bölgesinde ait bir lezzettir. Kaşarlı pidenin doğu bölgesinde sık sık tüketime sebebi ise taş fırınların olmasıdır. Kaşarlı pidenin birden çok çeşidi vardır ama genelde kaşarlı pide sık sık tüketilmekte. Kaşarlı pidenin iki püf noktası vardır. Bunların biri pidenin hamurunun iyi mayalanmış olması, diğeri ise fırında iyi pişirilmesidir. Peki Kaşarlı pide nasıl yapılır birazda ondan bahsedelim.
Kaşarlı Pide Malzemeleri- Yarım paket yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 su bardağı un
İç Harcı İçin - 250 gram kaşar peyniri
- 100 gram tereyağı
Kaşarlı Pide Yapılışı
Pide yapımına ilk olarak hamurunu yapmakla başlayalım. Derin bir karıştırma kabının içine süt, şeker, maya, tuz ekleyip eliniz mayayı ezin. Süt karışımı köpük köpük olduktan sonra yumurta ve suyu da ekleyip elinizle iyice karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edip hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamur yoğurduktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken pidenin iç harcını hazırlayalım. Derin bir kabın içine kaşarı rendeleyin. Daha sonra donmuş tere yağını da rendeleyin. Mayalanmış olan hamurda mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayalım ve hamur bitene kadar bu işlemi yapalım. Temiz bir tezgaha ve ekmek açma tahtasının üzerine un serpiştirerek merdane yardımında 15 cm uzunluğunda açın. Açmış olduğumuz hamurun kenarlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde kaşar rendesini eşit bir şekilde serpiştirin. Kalan kenar boşluklarını iç harcın dökülmesini engellemek için elinizi suya batırın ve kıvırın. Kıvırmış olduğunuz pidelerin karşılıklı uçlarında tutup hafifi çekin ve pide şekli verin. Yuvarlamış olduğumuz hamuru iç harcı bitene kadar devam edin. Hazırlamış olduğumuz kaşarlı pideleri daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan kaşarlı pideleri fırında çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 17.11.2018 05:40:50
Kaşarlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
|
1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Pide"
Merhaba bahsettiğiniz gibi kaşarlı pideyi yaptım ve soğumaya bıraktım ancak 15 dk sonra neredeyse taş gibi oldu bıçakla bile zor dilimledim acaba hamuru mu yapamadım kıvamı neden tutmadı
Kayraalp . 05.09.2018 13:07:55
CEVAP YAZ
|
 |
Kaşarlı Pide Kaç Kalori |
Kaşarlı Pide Kaç Kalori, pide özellikle Türk Mutfağında en sık yapılan yemek çeşitlerinden birisidir. Pide herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve pek çok çeşidi olan en lezzetli yemektir. Her yörede pide farklı tarz ile yapılmaktadır, kullan... |
 |
Kaşarlı Patates Püresi |
Kaşarlı patates püresi, oldukça lezzetli ve yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak yapılmaktadır. Kaşarlı patates püresi daha çok et yemeklerinin yanında, tavuğun yanında ya da köftenin yanına yapılır. Bunun nedeni etin, tavuğun ya da köftenin yanında ... |
 |
Kaşar Kaç Kalori |
Kaşar kaç kalori, Peynir çeşitlerinde olan kaşar peynir kalori bakımında normal değerlere sahiptir. Tabi peynir çeşitleri arasında en yüksek değere sahip olan kaşar peynirdir. Kaşar peynir yağlı ve yağsız olmak üzere iki çeşit olarak tüketilir. Sabah... |
 |
Kaşar Peyniri |
Kaşar peyniri, Sofraların tadı ve görselliği bakımından zengin olan kaşar peyniri eşsiz tadıyla sevilen bir peynir türüdür. Koyun, keçi, ve inek sütünden yapılan sarı renkli olan sert bir peynirdir. Kahvaltılarda kendi başına yenildiği gibi sandviç,... |
 |
Evde Kaşar Peyniri Yapımı |
Evde Kaşar Peyniri Yapımı, Süt ürünü olan peynir hemen hemen her evde sevilerek tüketilir. Peynir her yerde kullanılır, böreklerde, pastalar ve poğaçalar da çok kullanılır. Hepsine de ayrı bir lezzet ve tat katar. Peynir her yerde kullanıldığı gibi ö... |
 |
Kaşar Loru |
Kaşar Loru, Lor peynir altı suyunun veya sütün kesildiği zaman ortaya çıkan mükemmel bir besin kaynağıdır, Kaşar loru peynirinin yapımı sırasında oluşan peynir altı suyundan elde edilen bir lordur. Kaşar peyniri yapımında ortaya çıkan peynir altı suy... |
 |
Kaşar Peyniri Kalori |
Kaşar peyniri kaç kalori, Kaşar peynir türleri arasında yer alır. Yarım yağlı veya tam yağlı olarak iki çeşit kaşar peyniri bulunur. Kaşar peyniri genellikle kahvaltılar da tüketilir. Tabi sadece kahvaltılar da tüketilmez. Kaşar peynirinde bir çok ye... |
 |
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır |
Kaşar peyniri nasıl yapılır, peynir sağlıklı beslenmenin temel besinlerinden biridir. Tüketici tercihleri doğrultusunda çeşitli peynir çeşitleri bulunmaktadır. Yöresel peynirlerde lezzetleriyle her bölgeye hitap etmeye başlamıştır. Kaşar peyniri de o... |
 |
Kaşar |
Kaşar, keçi, inek ya da koyun sütünden elde edilen sarı renkli bir
sert peynir türüdür. Türkiye ile Yunanistan'da özellikle tüketimi oldukça
fazladır. Kaşar peynirin faydaları saymakla bitmez. Enerji değeri bakımından
oldukça yüksek ve kalsiyum, p... |
 |
Eski Kaşar |
Eski Kaşar, Yarı sert biçimde, dilimlenebilir peynirler grubunda olan kaşar peyniri, peynir pıhtısının süzülmesi işleminden sonra elde edilen tuzlanmamış ve olgunlaştırılmamış taze peynirin (teleme) belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak ... |
 |
Kaşar Çeşitleri |
Kaşar Çeşitleri, Ülkemiz de besiciliğine önem verilen, endüstriyel nitelikli koyun, keçi ve inek sütünden elde edilen beyazdan sarıya doğru bekledikçe rengi koyulaşan sert bir peynir türü olan kaşar peyniri yurdumuzun bir çok yerinde üretimi yapılır ... |
 |
Taze Kaşar |
Taze kaşar peyniri tüketmek isteyen
tüketiciler için satın alırken dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda
bilinçli olmaları konusunda uzman bir görüş almaları şarttır. Zira taze kaşar
peynirin sağlık açısından faydaları olmasının yanı sıra sağlı... |
|
|
Kaşarlı Makarna |
|
Kiremitte Kaşarlı Köfte |
|
Dilli Kaşarlı Tost |
|
Domates Soslu Kaşarlı Köfte |
|
Fırında Kaşarlı Ekmek |
|
Kaşarlı Poğaça |
|
Fırında Kaşarlı Tavuk Sote |
|
Fırında Kaşarlı Köfte |
|
Fırında Kaşarlı Patates |
|
Kaşarlı Yumurta |
|
Fırında Kaşarlı Patlıcan |
|
Fırında Kaşarlı Alabalık |
|
Kaşarlı Mantar |
|
Susamlı Kaşarlı Poğaça |
|
Güveçte Kaşarlı Tavuk |
|
Fırında Kaşarlı Mantar |
|
Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk |
|
Kaşarlı Tost |
|
Kaşarlı Pide Kaç Kalori |
|
Kaşarlı Patates Püresi |
|
Kaşar Kaç Kalori |
|
Kaşar Peyniri |
|
Evde Kaşar Peyniri Yapımı |
|
Kaşar Loru |
|
Kaşar Peyniri Kalori |
|
Kaşar Peyniri Nasıl Yapılır |
|
Kaşar |
|
Eski Kaşar |
|
Kaşar Çeşitleri |
|
Taze Kaşar |
Popüler İçerik |
Kaşarlı Mantar
Kaşarlı mantar, kısa sürede nefis ve lezzetli bir yemek olan kaşarlı mantar hazırlamak çok zor değildir. Mutfaklarda yapılan bir çok çeşitler arasında...
|
Susamlı Kaşarlı Poğaça
Susamlı kaşarlı poğaça, hem kolay hem de çok lezzetli bir tariftir. Fırından yeni çıkmış mis gibi poğaçaya kim hayır diyebilir. İster kahvaltıya pişir...
|
Güveçte Kaşarlı Tavuk
Güveçte kaşarlı tavuk, beğenerek yaptığım güveç yemeklerinden bir tanesidir. Özellikle kaşar peynirinin verdiği tat ve kızarık görüntüsü ayrı bir yoru...
|
Fırında Kaşarlı Mantar
Fırında kaşarlı Mantar, Kültür mantarı oldukça besleyici bir yiyecektir. Mantarı sevenler çok severek yerler, sevmeyenler ise mantarın faydalarından y...
|
Fırında Kaşarlı Mantarlı Tavuk
Fırında kaşarlı mantarlı tavuk, harika bir akşam yemeği hazırlamak isteyenlere tavsiye edeceğimiz bir tariftir. Konuklarınız gelecekse, özel bir davet...
|
Kaşarlı Tost
Kaşarlı tost, tost denilince ilk olarak akla gelen ve oldukça da çok tüketilen tost çeşitlerindendir. Yemeğiniz yok, yemek yapacak zamanınızda yok ve ...
|
|