Kaşar Peynirli Krep TarifiMalzemeler (4 kişilik):
Yapılışı:1. Geniş bir karıştırma kabına un, yumurta, süt, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. (Elekten geçirerek daha pürüzsüz bir hamur elde edebilirsiniz) 2. Krep tavasını orta ateşte ısıtın ve hafifçe yağlayın. 3. Bir kepçe hamuru tavaya dökün ve tavayı eğerek hamurun her yere eşit dağılmasını sağlayın. 4. Altı hafifçe kızaran krebin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 5. Peynir erimeye başlayınca krebi ikiye katlayın veya rulo şeklinde sarın. 6. Diğer tarafını da kızarttıktan sonra servis tabağına alın. 7. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. İpuçları:
Afiyet olsun! |