Kaşarlı ä±spanak nasıl yapılır, hangi malzemelere ihtiyaç var?

Lezzetli ve pratik bir sebze yemeği arayanlar için hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek: kaşarlı ıspanak. Taze ıspanakların kremalı beşamel sos ve erimiş kaşarla buluştuğu bu nefis tarif, hem ana yemek hem de garnitür olarak sofraları zenginleştiriyor.

27 Ekim 2025

Kaşarlı Ispanak Tarifi


Malzemeler:


  • 1 demet taze ıspanak (yaklaşık 500 gram)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt veya krema
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Ispanakları bol suda yıkayıp süzün, saplarını ayıklayın
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Ispanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın
  • Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip eriyene kadar karıştırın
  • Hazırladığınız beşamel sosu ıspanaklara ekleyip iyice karıştırın
  • Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Üzerine kalan kaşar peynirini serpip fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Ispanakları çok fazla pişirmemeye özen gösterin
  • Beşamel sosu hazırlarken sütü oda sıcaklığında kullanırsanız topaklanma olmaz
  • Daha kıvamlı olmasını isterseniz un miktarını biraz artırabilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak üzerine çıtır ekmek kırıntıları serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni