Kıymalı kaşarlı krep nasıl yapılır? tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli bir ana yemek alternatifi olan kıymalı kaşarlı krep, hem doyurucu hem de pratik bir tarif. Kıymalı harç ve erimiş kaşar peynirinin mükemmel uyumu, çıtır kreplerle buluşarak sofralara şık ve lezzetli bir seçenek sunuyor.

27 Ekim 2025

Kıymalı Kaşarlı Krep Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):


  • Krep için
  • 2 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Üzeri için
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:


  • Krep hamuru için derin bir kasede un, yumurta, süt, tuz ve sıvı yağı iyice çırpın
  • Hamur pürüzsüz bir kıvama gelince 15 dakika dinlendirin
  • İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Dinlenmiş krep hamurundan bir kepçe alıp yağlanmış tavada her iki tarafını da pişirin
  • Pişen kreplerin içine kıymalı harçtan ve rendelenmiş kaşardan koyup rulo şeklinde sarın
  • Tepsiye dizdiğiniz kreplerin üzerine kaşar peyniri serpin
  • 200°C fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Krep hamurunun dinlenmesi daha ince ve yumuşak krepler elde etmenizi sağlar
  • Kıymalı harcı soğuduktan sonra kreplere doldurursanız daha kolay sarılır
  • İsteğe bağlı olarak iç harcına mantar veya yeşil biber ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Yanına taze yeşilliklerle hazırlanmış salata iyi gider

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni