Kaşarlı patlıcan fırında nasıl yapılır, tarifi nedir?

Fırında kaşarlı patlıcan, gündelik sofraları şenlendiren nefis bir lezzet. Pratik hazırlanışı ve zengin aromasıyla hem ana yemek hem de meze olarak tercih edilebilen bu tarif, patlıcan ve kaşar uyumunu fırının eşsiz dokusuyla buluşturuyor.

27 Ekim 2025

Kaşarlı Patlıcan Fırında Tarifi


Kaşarlı patlıcan fırında, hem pratik hem de lezzetli bir yemektir. İşte adım adım tarifi:

Malzemeler:


  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 demet maydanoz

Yapılışı:


  • Patlıcanları alacalı soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin, ardından sudan çıkarıp kurulayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patlıcan dilimlerini dizin. Üzerine zeytinyağının yarısını gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 15 dakika pişirin.
  • Domates, soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın.
  • Bir kasede rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış domates, soğan, sarımsak, maydanoz, kalan zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın.
  • Fırından çıkardığınız patlıcanların üzerine bu karışımı eşit şekilde yayın.
  • Tekrar fırına verip, kaşarlar eriyip kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Patlıcanları tuzlu suda bekletmek, acılığını alır ve daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Kaşar yerine mozzarella veya beyaz peynir de kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerine bir miktar domates sosu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni