Güveçte nasıl lezzetli kaşarlı et yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için güveçte kaşarlı et tarifi, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Etin yumuşacık dokusuyla erimiş peynirin lezzetini birleştiren bu yemek, özel günlerde veya günlük sofralarda rahatlıkla tercih edilebilir.

27 Ekim 2025

Güveçte Kaşarlı Et Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Soğanları yemeklik doğrayın, yeşil biberleri jülyen kesin
  • Domatesleri küp küp doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin
  • Güveç kabına sıvı yağı alın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Etleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Yeşil biber, domates ve sarımsakları ekleyip karıştırın
  • Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın
  • Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-60 dakika) kısık ateşte pişirin
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin
  • Fırında 180 derecede kaşarlar eriyip kızarana kadar (10-15 dakika) pişirin

Püf Noktaları:

  • Etlerin daha yumuşak olması için bir gece önceden süt veya yoğurtla marine edebilirsiniz
  • Kaşar peyniri yerine mozzarella veya cheddar da kullanabilirsiniz
  • Dilerseniz içine mantar veya patates de ekleyebilirsiniz
  • Fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip servis yapın

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz
  • Yanına yoğurt veya cacık iyi gider
  • Taze naneli bir salata ile deneyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni