Kaşarlı Karides Tava Tarifi
Malzemeler:
- 400 gram büyük karides (temizlenmiş ve sırtından ayıklanmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- Taze maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Karidesleri bol suda yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. Bir kasede limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle marine edin, 15 dakika bekletin.
- Marine olmuş karidesleri una bulayın, fazla unu silkeleyin.
- Tavayı orta ateşte ısıtın, zeytinyağını ekleyin. Sarımsakları 1 dakika soteleyip, karidesleri ekleyin ve her iki tarafını 2-3 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Karideslerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin, tavayı kapağıyla kapatıp veya fırın ızgarası kullanarak peynirin erimesini sağlayın (2-3 dakika).
- Sıcak servis yapın, üzerine taze maydanoz serperek limon dilimleri eşliğinde sunun.
Püf Noktaları:
- Karidesleri aşırı pişirmeyin, sertleşebilir.
- Kaşar peyniri yerine mozzarella veya cheddar da kullanabilirsiniz.
- Marine süresini uzatmak lezzeti artırır, ancak 30 dakikayı geçmeyin.
|