Kaşarlı karides tava nasıl yapılır, tarifi nedir?

Deniz ürünleri ve peynirin lezzet buluşmasıyla hazırlanan bu pratik tarif, hem görsel şölen hem de damaklarda iz bırakan bir deneyim vaat ediyor. Karideslerin yumuşak dokusuyla kaşarın erimiş lezzetinin uyumu, akşam yemeklerinizi şölene dönüştürecek nitelikte.

27 Ekim 2025

Kaşarlı Karides Tava Tarifi


Malzemeler:


  • 400 gram büyük karides (temizlenmiş ve sırtından ayıklanmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • Taze maydanoz (servis için)

Yapılışı:


  • Karidesleri bol suda yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. Bir kasede limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle marine edin, 15 dakika bekletin.
  • Marine olmuş karidesleri una bulayın, fazla unu silkeleyin.
  • Tavayı orta ateşte ısıtın, zeytinyağını ekleyin. Sarımsakları 1 dakika soteleyip, karidesleri ekleyin ve her iki tarafını 2-3 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  • Karideslerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin, tavayı kapağıyla kapatıp veya fırın ızgarası kullanarak peynirin erimesini sağlayın (2-3 dakika).
  • Sıcak servis yapın, üzerine taze maydanoz serperek limon dilimleri eşliğinde sunun.

Püf Noktaları:

  • Karidesleri aşırı pişirmeyin, sertleşebilir.
  • Kaşar peyniri yerine mozzarella veya cheddar da kullanabilirsiniz.
  • Marine süresini uzatmak lezzeti artırır, ancak 30 dakikayı geçmeyin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni